Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ


Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ. Έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις αλλά και παρασκηναικές ζυμώσεις διαφόρων επιτελείων φαίνεται ότι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει στη σημερινή συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γ. Παπανδρέου φέρεται να κινείται μεταξύ δύο σεναρίων. Της διαρχίας, με τον ίδιο να παραμένει πρόεδρος του ΠαΣοΚ και μιας μεταβατικής διαρχίας, όπου θα δεσμευτεί ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να ανατραπούν την τελευταία στιγμή όλα και να πετάξει το γάντι στους δελφίνους δηλώνοντας ότι θα είναι ξανά υποψήφιος.

Αν ισχύσει κάποιο από τα δύο πρώτα σενάρια, αναμένεται ότι θα συγκληθεί άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ προκειμένου να εκλέξει υποψήφιο πρωθυπουργό. Έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές θα συγκληθεί και το συνέδριο του κόμματος για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠαΣοΚ.

Στην τρίτη περίπτωση η πλειονότητα των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου έχει αποφασίσει να αντιδράσει δυναμικά και να προτείνει την έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και της ΚΟ, ώστε να αποφασίσουν τα δύο όργανα τι μέλλει γενέσθαι στο ΠαΣοΚ.

Εν αναμονή της τοποθέτησης του προέδρου του ΠαΣοΚ και με το τοπίο ακόμα θολό έως ότου αποσαφηνίσει τις προθέσεις του ο κ. Παπανδρέου, προκύπτουν κάποια εύλογα ερωτήματα: Ο υποψήφιος πρωθυπουργός θα έχει την ευθύνη για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων και την προεκλογική στρατηγική του κόμματος; Ο γραμματέας του ΠαΣοΚ και τα στελέχη σε κρίσιμα πόστα θα αλλάξουν; Πως θα αντιδράσουν τα κορυφαία στελέχη τα οποία απορρίπτουν τη λύση της διαρχίας και ζητούν εδώ και τώρα καθαρές λύσεις;
TO BHMA, 4/1/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου