Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας από το ΠΑΜΕ!

Κατάληψη στο υπ.Εργασίας
  • Τον «χορό» των μεγάλων κινητοποιήσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη για το ασφαλιστικό άνοιξαν τα μέλη του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας, αλλά και έξω από το Χίλτον.

Στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσιο νοσοκομεία, καθώς απεργούν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Στην κινητοποίηση μετέχουν ακόμα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Χωριστή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας κάνει το ΠΑΜΕ, με κεντρικό σύνθημα «καμία θυσία - την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Σύμφωνα με τα συνδικάτα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο οδηγεί σε μείωση των συντάξεων έως και 15% και σε έμμεση αύξηση του εργάσιμου βίου από 2 έως 7 έτη.

Ακινητοποιημένα θα είναι όλα τα μέσα μεταφοράς, με εξαίρεση το τραμ και τον ΗΣΑΠ, που θα λειτουργήσουν μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου