Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Παπανδρέου: Η κοινωνία δεν τρομοκρατείται

Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2010 13:36

  • Η κοινωνία δεν τρομοκρατείται και ο σκοπός των τρομοκρατών δεν θα επιτευχθεί τόνισε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής σήμερα, λίγες ώρες μετά το φονικό χτύπημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της γγ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα, στην Ώρα του Πρωθυπουργού, ο Γ.Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «χθες γίναμε μάρτυρες τυφλής και απάνθρωπης βίας» και σημείωσε πως ένας εργαζόμενος, μισθωτός, οικογενειάρχης έπεσε θύμα αποτρόπαιας τρομοκρατικής επίθεσης.

«Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και την οδύνη και αγανάκτηση που νιώθει κάθε Έλληνας πολίτης» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Το σύνολο της κοινωνίας μας, ο ελληνικός λαός τους καταδικάζει, τόνισε και επισήμανε ότι την ώρα που ο λαός δίνει καθημερινή μάχη για να ανακτήσει την αξιοπιστία του ο τόπος, άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα, τη δημοκρατία, την ελληνική κοινωνία, την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Ο πρωθυπουργός κατέληξε, υπογραμμίζοντας: «Θα αποτύχουν γιατί απέναντί τους έχουν την πολιτεία και την κοινωνία και η κοινωνία μας δεν τρομοκρατείται».

O πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την τρομοκρατική ενέργεια στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

«Εκ μέρους όλων των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θέλω να εκφράσω την οργή και τη θλίψη για την αποτρόπαιη δολοφονική ενέργεια που χθες βράδυ αφαίρεσε μια ανθρώπινη ζωή, του άτυχου Γιώργου Βασιλάκη. Οι σκέψεις όλων μας είναι στην οικογένεια του, στους οικείους του, στους οποίους εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

» Η πράξη αυτή και οι νοσηροί εγκέφαλοι που τη σχεδίασαν και την εκτέλεσαν με στόχο να πλήξουν την ομαλότητα σε αυτόν τον τόπο που αγωνίζεται για να ξεπεράσει τα προβλήματα του και να βγει από την κρίση, είμαι βέβαιος ότι καταδικάζονται από ολόκληρο τον ελληνικό λαό και από όλους τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου».

Εξ άλλου, γραπτή δήλωση έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τονίζοντας :«Με βαθύτατη θλίψη, ευρισκόμενος στην Καππαδοκία, πληροφορήθηκα το χθεσινό αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο και καταδικάζω απερίφραστα. Ολόψυχα δε εκφράζω την συμπαράστασή μου στην οικογένεια του αστυνομικού υποδιευθυντού Γιώργου Βασιλάκη που έπεσε κατά την επιτέλεση του καθήκοντος.

»Σε αυτές τις σκληρές ώρες τέτοια οδυνηρά γεγονότα θα πρέπει να μας φέρουν πιο κοντά στο ομόψυχο και όμαιμο του Γένους μας. Η Εκκλησία είναι δίπλα στον ανθρώπινο πόνο και προσευχή Της είναι η ειρήνη και γαλήνη στην κοινωνία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου