Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΟΛΜΕ Αποφάσισε την αναστολή της αποχής των βαθμολογητώνΗ ΟΛΜΕ εκτιμά ότι σε ένα δεκαήμερο η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί και άρα οι υποψήφιοι σύντομα θα γνωρίζουν τις επιδόσεις τους στις πανελλαδικές εξετάσεις

Να ανασταλεί η αποχή των βαθμολογητών των Πανελληνίων Εξετάσεων αποφάσισε, σήμερα, η ΟΛΜΕ, έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Δημήτρης Πεππές δήλωσε: «Ως παιδαγωγοί αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε την αποχή, διασφαλίζοντας έτσι και την αξιοπιστία των εξετάσεων».

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ προανήγγειλε «θερμό» φθινόπωρο και συμπλήρωσε: «Το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταφέραμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας και καταδείξαμε την αναξιοπιστία της κυβέρνησης όσον αφορά το ύψος των αμοιβών μας, για αυτό τον λόγο θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση εάν θα υπακούσουν όλοι οι βαθμολογητές στην απόφαση της ΟΛΜΕ, ο κ. Πεππές είπε ότι «η απόφαση του ΔΣ είναι σαφής. Είπαμε ότι σταματάμε την αποχή και καλούμε τους συναδέλφους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους».

Ο κ. Πεππές εκτίμησε ότι σε ένα δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, για να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθητών.

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου σχολιάζοντας την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για αναστολή της αποχής των βαθμολογητών των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων δήλωσε «Η ΟΛΜΕ επέδειξε στάση ευθύνης και αυτή είναι μια θετική εξέλιξη. Η αγωνία των μαθητών τελειώνει» και πρόσθεσε: «Το Υπουργείο Παιδείας καταβάλλει ήδη κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η διαδικασία της βαθμολόγησης να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση προς τους βαθμολογητές».

Εξάλλου, το υπουργείο Παιδείας έστειλε έγγραφο προς τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης και τους προέδρους των βαθμολογικών κέντρων για την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν τη βαθμολόγηση, και γι' αυτό το λόγο ζήτησε να απαλλαγεί το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό που εμπλέκεται με τις εξετάσεις, απο κάθε άλλου είδους ενδοσχολική απασχόληση.

Το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Αλέξανδρος Αρβανιτίδης, διαφώνησε με την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ και χαρακτήρισε την ηγεσία της ΟΛΜΕ «πουλημένη». Είπε ότι η απόφαση για αναστολή «σπάει, υπονομεύει και ξεπουλάει έναν δίκαιο αγώνα». Κάλεσε δε τους βαθμολογητές να μην υπακούσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου