Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Κοινή εμφάνιση Ραγκούση - Πάγκαλου

Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των οδηγών φορτηγών δημόσιας χρήσης βρίσκονται άπαντες στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται ικανοποιημένος με τους χειρισμούς οι οποίοι έχουν γίνει στο ζήτημα των κινητοποιήσεων από τον υπουργό Υποδομών κ. Δ. Ρέππα και το νέο «στρατηγείο» της Βασιλίσης Σοφίας. Και τούτο, διότι οι κινητοποιήσεις έχουν πολύ μικρότερες επιπτώσεις από ό, τι αρχικά υπολογιζόταν. Εξακολουθεί πάντως να υπάρχει ανησυχία, καθώς οι οδηγοί φορτηγών είναι απρόβλεπτοι, παρά το γεγονός ότι στις τάξεις τους παρατηρούνται φαινόμενα διάσπασης.

Η κεντρική κυβερνητική γραμμή είναι να συνεχιστούν οι χαμηλοί τόνοι, μέχρι να κλείσει οριστικά το θέμα. Ακολούθως υφίσταται σχεδιασμός να ψηφιστούν το συντομότερο δυνατόν και σίγουρα πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου οι διατάξεις για την απελευθέρωση και άλλων επαγγελμάτων.

Παράλληλα το επιτελείο του πρωθυπουργού επιθυμεί να διαψεύσει εμπράκτως σενάρια για συγκρούσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ετσι, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης ζήτησε από τον κ. Θ. Πάγκαλο να είναι παρών στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, καθώς ο τελευταίος ήταν εκείνος που είχε αναλάβει την ευθύνη προώθησης του εγχειρήματος. Ο κ. Πάγκαλος αποδέχθηκε και έτσι σήμερα αναμένεται να εμφανιστούν από κοινού στη Βουλή.

  • Του Βασιλη Nεδου, Η Καθημερινή, Tρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου