Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Αποτυχία του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές βλέπει ο Αλ. Τσίπρας


  • Δηλώσεις πρ. ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, για υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποτύχει να επιστρατεύσει ψηφοφόροους και υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Γ. Καμίνη, «όπως απέτυχε να επιστρατεύσει πρωτοκλασάτα στελέχη για τις περιφρειακές και δημοτικές εκλογές», διατύπωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας με σημερινές δηλώσεις του.

Μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και απαντώντας σε ερώτηση για την υποψηφιότητα του κ. Καμίνη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου ψάχνει να βρει δάνεια ηθικής σε άλλους χώρους» και πρόσθεσε ότι «αυτό που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία είναι η αλλαγή κατεύθυνσης και στις περιφερειακές και στις δημοτικές εκλογές και αυτό το μήνυμα θα δώσουν οι πολίτες».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη ότι «το μεγαλύτερο έγκλημα από την προσφυγή στο ΔΝΤ, είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου, που επιχειρεί σήμερα η κυβέρνηση», και πρόσθεσε ότι «το έργο με τον ΟΣΕ το έχουμε ξαναδεί. Πρώτα απαξιώνουν έναν δημόσιο οργανισμό, που προσφέρει κοινωνικό έργο και ύστερα κατατεμαχίζουν τις δραστηριότητές του, δίνοντας τα φιλέτα σε ιδιώτες και κρατώντας το δημόσιο μονάχα τα χρέη και τέλος ρίχνουν όλα τα βάρη και ζητάνε και τα ρέστα από τους εργαζόμενους. Η προσπάθεια απαξίωσης του ΟΣΕ αλλά και των εργαζόμενων θα πέσει στο κενό».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Ν. Κιουτσούκης, δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου που πήρε στα χέρια του «ούτε λίγο ούτε πολύ είναι ένα σχέδιο που έχει συνταχθεί από σύγχρονους δοσίλογους και κουκουλοφόρους των εργαζομένων, αφού αυτοί οι ίδιοι οι άνθρωποι θέλουν να ξεπουλήσουν και τον σιδηρόδρομο και την περιουσία του, αλλά θέλουν να ξεπουλήσουν και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Πέρα, λοιπόν, από δοσίλογοι και κουκουλοφόροι, είναι και μαριονέτες του συστήματος, τους υποκινούν τα μεγάλα συμφέροντα και αυτούς υπηρετούν και εμείς θα τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει. Έχουμε ζητήσει συνάντηση με το υπουργείο, αλλά, δυστυχώς, το υπουργείο δεν ανταποκρίνεται. Στου κουφού την πόρτα λέει ο λαός μας, όσο θέλεις βρόντα».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου