Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Γιώργος Καλούδης: Ανεξάρτητος υποψήφιος για την Περιφέρεια Ιονίων νήσων

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια, καθηγητής Ηλίας Μπεριάτος

Νέο θέμα προέκυψε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτηση που υπέβαλε από το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος ο Γιώργος Καλούδης, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τον συνδυασμό «Επτανησιακή Αναγέννηση», απέναντι στην επίσημη επιλογή του κόμματος, δηλαδή τον καθηγητή πανεπιστημίου Ηλία Μπεριάτο.

Ο Γ. Καλούδης, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγο και του ΣτΕ, που έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Ιονίων Νήσων ΠΑΣΟΚ και το 2008 εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, απέστειλε το βράδυ της Τετάρτης τη σχετική επιστολή στον Γραμματέα του Κινήματος Μιχάλη Καρχιμάκη, ενημερώνοντάς τον για την πρόθεσή του να διεκδικήσει ως ανεξάρτητος την εν λόγω Περιφέρεια.

Στην επιστολή, ο Γ. Καλούδης ασκεί κριτική για τη διαδικασία επιλογής του κ. Μπεριάτου, «αφού ο υποψήφιος στα Επτάνησα ανακοινώθηκε εκ των υστέρων».

«Δεν ρωτήθηκε κανείς και δεν αποφασίσαμε για μια τέτοια υποψηφιότητα» αναφέρει, κάνοντας λόγο για «προσβολή», «πολύ περισσότερο όταν οι πολιτικές του μνημονίου έχουν αποξενώσει το ΠΑΣΟΚ από τους ψηφοφόρους του και δεν εκφράζουν ούτε τις ανάγκες του λαού, ούτε τα δίκαια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, για να ορίζουμε τα του τόπου μας».

Επιπλέον, στην ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του, η οποία δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «το αθηνοκεντρικό κράτος υπήρξε διαχρονικά ασυνεπές στις υποχρεώσεις του απέναντι στα Επτάνησα» και ότι «το Μνημόνιο δεν εκφράζει το λαό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου