Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Δεκατρία ακίνητα του Δημοσίου βγαίνουν έως το τέλος του χρόνου στην αγορά

  • «Η αξιοποίηση θέλει βάθος χρόνου»

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, με τις θετικές ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, ο διορισμός του διευθύνοντος συμβούλου της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ ΑΕ) Δημήτρη Μαρζάβα και στη θέση του προέδρου της εταιρείας. Από την πλευρά τους, ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν λευκό.

«Η καταγραφή της δημόσιας περιουσίας είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο έργο που μπορεί να κάνει το κράτος για να την εντοπίσει, να την κατηγοριοποιήσει, να την αξιοποιήσει και να έχει έσοδα» τόνισε ο κ. Μαρζάβας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ρεαλιστικό τον στόχο του υπουργείου Οικονομικών για αύξηση των εσόδων του, απο την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει και ότι «αύριο το πρωί βάζεις λεφτά στο ταμείο σου».

«Η αξιοποίηση των δημόσιων ακινήτων θέλει βάθος χρόνου, η απόδοσή τους θα φανεί μετά από 2-3 χρόνια. Μόνο από ενοίκια μπορείς να τα έχεις άμεσα», τόνισε και πρόσθεσε: «Φέτος είναι η χρονιά που θα μας ανοίξει τα μάτια και θα βάλει το νερό στο αυλάκι».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ ΑΕ, μέχρι τέλος του έτους θα βγουν στην αγορά 13 «επιλεγμένα ακίνητα» και για άλλα 20 θα προκηρυχθεί διαγωνισμός.

«Επενδυτές από το εξωτερικό μας έχουν ήδη χτυπήσει την πόρτα. Περίπου 70 πολύ μεγάλα ακίνητα είναι στη διαδικασία να αξιοποιηθούν σε συνεργασία με εξωτερικούς επενδυτές. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε εικόνα των «επιλεγμένων ακινήτων».

Ο επενδυτικός σύμβουλος θα μας προτείνει την ιδανικότερη αξιοποίηση τους και με βάση αυτή θα έχουμε και καθαρή εικόνα και για την αξία τους», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου