Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Στο Βερολίνο τη Δευτέρα ο Γ. Παπανδρέου

 Η συνάντηση του Γ.Παπανδρέου με την Γερμανίδα καγελάριο θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης


Στη Γερμανία μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, όπου θα συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ. 
Κρίσιμες επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες ξεκινά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου και της Συνόδου Κορυφής στις 25 του ίδιου μήνα, κατά την οποία θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το μηχανισμό στήριξης της Eυρωζώνης.
Ειδικότερα, αύριο (Δευτέρα), ο κ. Παπανδρέου μεταβαίνει στο Βερολίνο, όπου την Τρίτη θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και την επομένη στο Ελσίνκι με την Φινλανδή ομόλογό του.
Πριν τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Φράνκ -Βάλτερ Στάινμαϊερ, τον συμπρόεδρο των Πρασίνων, Τζεμ Έτσντεμιρ, τον υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP), Γκίντο Βεστερβέλε, καθώς επίσης και με τη Συμπρόεδρο των Πρασίνων, Κλαούντια Ροτ. Μια μέρα νωρίτερα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη γερμανική πρωτεύουσα, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στο πανεπιστήμιο Humboldt.
Μετά τις επαφές που θα πραγματοποιήσει με την πολιτική ηγεσία της Γερμανίας, ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί την Τετάρτη στο Ελσίνκι, όπου θα έχει συνάντηση με τη Φιλανδή ομόλογό του Μάρι Κιβινιέμι. Επιπλέον, στην φινλανδική πρωτεύουσα, ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Σάουλι Νιϊνίστο (Sauli Niinisto), ο οποίος θα παρουσιάσει τον Έλληνα πρωθυπουργό ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, καθώς επίσης και με την πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος, Jutta Urpilainen
Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία και η Φινλανδία ήταν οι δύο χώρες που τήρησαν την πιο σκληρή στάση στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, αναφορικά με το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας. Έναν ακόμη «σταθμό» εν όψει των κρίσιμων συνόδων κορυφής του Μαρτίου αποτελεί και η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μουσικής.
Ακολουθεί το πρόγραμμα:
  • Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου
6.00 μ.μ. Ομιλία στο Πανεπιστήμιο Humboldt
  • Τρίτη 22 Φεβρουαρίου
9:00 π.μ. Συνάντηση με Πρόεδρο SPD, Sigmar Gabriel
10:00 π.μ. Συνάντηση με κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο SPD, Frank- Walter Steinmeier
11:00 π.μ. Συνάντηση με Συμπρόεδρο των Πρασίνων, Cem Ozdemir
12:30 μ.μ. Συνάντηση με Υπουργό Εξωτερικών και Πρόεδρο FDP, Guido Westerwelle
2:00 μ.μ. Συνάντηση με Συμπρόεδρο Πρασίνων, Claudia Roth
6.30 μ.μ. Συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκλε.
7.00 μ.μ. Δηλώσεις
7:15 μ.μ. Δείπνο εργασίας
  • Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου
11:30 π.μ. Συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Mari Kiviniemi
11:45 π.μ. Γεύμα εργασίας
1:00 μ.μ. Δηλώσεις
2:15 μ.μ. Συνάντηση με τον Πρόεδρο Κοινοβουλίου, Sauli Niinisto
Παρουσίαση του Πρωθυπουργού από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής
3.10 μ.μ. Συνάντηση με την Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος, Jutta Urpilainen
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου