Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

«Άνθρωπος της χρονιάς» ο Γιώργος Παπανδρέου για το αυστριακό περιοδικό Προφίλ

Σε «Άνθρωπο της χρονιάς» για το 2011, ανακηρύττει τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, το γνωστό αυστριακό εβδομαδιαίο πολιτικο-οικονομικό περιοδικό «Προφίλ» στο τεύχος του που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο περιοδικό δημοσιεύεται και συνέντευξη του κ. Παπανδρέου, στην οποία επιρρίπτει βαριές ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ελληνική κρίση.

«Η Ευρώπη θα έπρεπε να μας είχε προστατέψει καλύτερα, ακόμη και προς συμφέρον των άλλων χωρών», τονίζει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας πως οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα έπρεπε από την αρχή να ξεκαθαρίσουν ότι η Ελλάδα και κάθε μέλος της Ευρωζώνης θα προστατεύονταν σε κάθε περίπτωση από μια χρεοκοπία, όσο μεγάλο και αν ήταν το κόστος.Ο πρώην πρωθυπουργός, καθιστώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση συνυπεύθυνη για το ελληνικό κρατικό χρέος, επισημαίνει πως «εδώ δεν είναι τελείως ανεύθυνη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», εξηγώντας στη συνέχεια ότι «η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε ψηφίσει το 2004 νόμο, με τον οποίο οι τεράστιες αμυντικές δαπάνες εμφανίζονταν όχι στον τρέχοντα προϋπολογισμό, αλλά, αναδρομικά σε παλιούς προϋπολογισμούς».

Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου είχε απευθυνθεί τότε, όπως αναφέρει, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέτοντας το ερώτημα, γιατί αυτή αποδέχεται κάτι τέτοιο, χωρίς όμως ποτέ να πάρει απάντηση.

Στη συνέντευξή του στο «Προφίλ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ικανοποιημένος με το κυβερνητικό του έργο, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα μπορούσε σήμερα να είναι χρεοκοπημένη, αλλά κάτι τέτοιο το απέτρεψε η κυβέρνησή του και ο ίδιος αισθάνεται υπερήφανος γι' αυτό.

Ακόμη ο κ. Παπανδρέου κρατά κλειστά τα χαρτιά τους για το πολιτικό του μέλλον, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «εκείνο που έχει να πει, είναι πως θα γνωστοποιήσει σύντομα τα σχέδιά του για το μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου