Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Καθαρές λύσεις από τον Γ.Παπανδρέου για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ ζητούν κορυφαία στελέχη

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης των κορυφαίων στελεχών του κόμματος, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Κώστα Σκανδαλίδη να ζητούν καθαρές λύσεις από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ.Χρυσοχοΐδης καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να σταματήσει «το ροκάνισμα του χρόνου» και να αναλάβει τις ευθύνες του. «Έχει άλλο περιεχόμενο η λέξη "καθήκον";» αναρωτιέται, επισημαίνοντας ότι ο κ.Παπανδρέου δεν είναι στο απυρόβλητο.

Ο κ.Χρυσοχοΐδης αποκαλεί «σύμφωνο σιωπής πάνω από συντρίμμια» το ενδεχόμενο να προταθεί άλλο πρόσωπο για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και άλλο για υποψήφιος πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να περιφρονήσει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θέλουν να επιλέξουν νέο αρχηγό.

«Οφείλαμε στο ΠΑΣΟΚ να έχουμε αντιληφθεί γρηγορότερα το μέγεθος της καταστροφής που είχε προκαλέσει στην οικονομία η διακυβέρνηση της ΝΔ και να δράσουμε χωρίς καμία καθυστέρηση» επικρίνει τον κ.Παπανδρέου και ζητά από τον τέως πρωθυπουργό να παρουσιάσει στις 4 Ιανουαρίου «το ακριβές χρονοδιάγραμμα» για την αποχώρησή του. «Ό,τι δεν ανανεώνεται, πεθαίνει» προειδοποιεί ο κ.Χρυσοχοΐδης.Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στη «Realnews» ζητά εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, χωρίς υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου.

Απορρίπτει τη δυαρχία, γιατί-όπως λέει-«καλλιεργεί την πόλωση και τον φατριασμό», ενώ ζητεί την Τετάρτη στο Πολιτικό Συμβούλιο «καθαρές λύσεις» από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο για στάση που μπορεί να ερμηνεύεται και έτσι και αλλιώς» επισημαίνει και τάσσεται υπέρ της άμεσης σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου και της ΚΟ, αλλά και εκτάκτου συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου