Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Σκληρή ανακοίνωση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Πάγκαλου

Ζητά παρέμβαση του πρωθυπουργού
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τον Γιώργο Παπανδρέου στη Βουλή
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τον Γιώργο Παπανδρέου στη Βουλή   
Κριτική προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο σχετικά με τις δηλώσεις του για τους δημόσιους υπαλλήλους, ασκεί η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τον πρωθυπουργό «να λάβει τα απαραίτητα μέτρα γιατί οι προκλήσεις έχουν και τα όριά τους και στο τέλος συμπαρασύρουν όσους τις ανέχονται».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Την ώρα που ο φόβος, η ανασφάλεια και ο τρόμος αποτελούν την καθημερινή συνθήκη του ελληνικού λαού, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με ανοίκειους χαρακτηρισμούς δοκιμάζει την αντοχή όλων των πολιτών.

» Η έξοδος από την παρούσα πολιτικοοικονομική κατάσταση απαιτεί δημοκρατικό φρόνημα και ήθος που ο κ. Πάγκαλος από τα λεγόμενά του και την ιστορία του δεν φαίνεται να διαθέτει. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από υπεύθυνους πολιτικούς και όχι υβριστές και συκοφάντες.»

Και συνεχίζει: «Ο υπουργός του φιάσκου των Ιμίων αναγορεύει αυτοβούλως τον εαυτό του σε τιμητή των πάντων και προφανώς τον εκλαμβάνει ως παράδειγμα για να κρίνει τους άλλους.

» Ο κ. Πάγκαλος οφείλει μια απάντηση για να κατανοήσουμε καλύτερα τον ορισμό της διαφθοράς: Αυτός δίδαξε τη διαφθορά στην κόρη του για να τον διαφθείρει ή γονιδιακά εκείνη ενήργησε για να μπορέσει να διορισθεί;».

Αποστάσεις από τον Γ.Πεταλωτή

Για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις τέτοιου τύπου χαρακτηρίζουν αυτόν που τις κάνει.

Τέλος, επανέλαβε ότι η θέση της κυβέρνησης για τους δημόσιους υπάλληλους είναι γνωστή.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση αποφεύγει να αποδοκιμάσει ευθέως τον κ. Πάγκαλο επειδή φοβάται την αντίδρασή του, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν φοβάται τίποτα, δεν έχει φοβηθεί δυσκολίες πρωτόγνωρες».

Επιπλέον, επισήμανε ότι η χώρα έχει πολύ μεγάλα προβλήματα και ότι το να συζητάμε για τέτοιου είδους θέματα, αποκρύπτοντας τα μεγάλα προβλήματα, αδικεί τη δημόσια συζήτηση και για το πολιτικό σύστημα και για την πορεία της χώρας.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σχετικά με το «ρεβεγιόν» του κ. Πάγκαλου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να απαντήσει, επισημαίνοντας ότι έχει απαντήσει το εν λόγω ξενοδοχείο, το οποίο έχει διαφορετικούς ισχυρισμούς από εκείνους που αναφέρονται στα ρεπορτάζ.

Σχετικά με ανακοίνωση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό κόμμα που έχει θεσμοθετήσει τη διαφορετικότητα στην έκφραση των απόψεων.

«Συνεπώς οι συζητήσεις που γίνονται εντός του ή με ανακοινώσεις είναι θέμα δημοκρατικότητας του κόμματος που κυβερνά τη χώρα».
Σχετικά άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου