Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Γαλάζιο όργιο στην ΑΓΡΟΓΗ

  • Τις παραμονές των εκλογών διόρισαν 269 άτομα συγγενείς ή φίλους στελεχών της Ν.Δ.
  • Οργιο προσλήψεων στην κρατική επιχείρηση ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. τις παραμονές των εκλογών κατήγγειλε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας χθες στο Μega. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον Αύγουστο του 2009 προσελήφθησαν με συνοπτικές διαδικασίες 269 άτομα - και επικαλούμενος σχετικές λίστες αναφέρθηκε ονομαστικά σε συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα πρώην υπουργών και στελεχών της Ν.Δ.
Στον κ. Πάγκαλο απάντησε εκ μέρους της Ν.Δ. ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης- ο οποίος είναι και ο πλέον θιγόμενος από τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Ωστόσο, η ηγεσία της Ρηγίλλης απέφυγε να αναμειχθεί στο όλο ζήτημα- κάτι που ερμηνεύθηκε από πληθώρα στελεχών ως «διακριτικές αποστάσεις» της ηγεσίας Σαμαρά από πρακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, παρά τις απόπειρες που γίνονται να ριχθούν γέφυρες προς το καραμανλικό στρατόπεδο.

Ο κ. Χατζηγάκης έκανε- όπως και το ΚΚΕ- λόγο για «γκεμπελικές» μεθόδους, χωρίς ωστόσο να διαψεύσει την ουσία των κατηγοριών του Θόδωρου Πάγκαλου. Υποστήριξε όμως ότι «πίσω από τον αθώο εξορθολογισμό του Δημοσίου κρύβεται ένα τεράστιο, βαθύ και πολύπλευρο σκάνδαλο οικονομικό, που το ύψος του φθάνει, οικονομικά, της περιπτώσεως Siemens και Βατοπεδίου μαζί». Και κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών ότι επιδιώκει να δώσει σε ιδιώτες το έργο που είχε αναλάβει η ΑΓΡΟΓΗ, ώστε σε συνεργασία με δημάρχους να γίνουν αποχαρακτηρισμοί.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που κατηγορήθηκε από τον κ. Πάγκαλο ότι διόρισε βαφτιστήρι του, χαρακτήρισε «ψεύτη» τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει καν το πρόσωπο που φέρεται να διορίστηκε με τη μεσολάβησή του. Ετερος βουλευτής της Ν.Δ. πάντως, ο Μιχάλης Χαλκίδης, επιβεβαίωσε ότι η κόρη του περιλαμβάνεται σε αυτούς που προσελήφθησαν στην ΑΓΡΟΓΗ.

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, ο κ. Χατζηγάκης διόρισε τον οδηγό του, την κουμπάρα του, έναν κομματάρχη του που έχει μπαρ στα Τρίκαλα ενώ υποτίθεται ότι εργάζεται στην Κρήτη. Ο πρώην υπουργός κ. Τσαρτσώνης την κόρη του, ενώ εισηγήσεις για προσλήψεις έκαναν οι κ.κ. Βαγιωνάς, Γεροντόπουλος, Γκιουλέκας, Δαϊλάκης, Δεσμετζόπουλος, Ιωαννίδης, Καλαντζής, Καλαφάτης, Αχ. Καραμανλής και Καράογλου.
  • Το φεστιβάλ των ρουσφετιών
ΣΕ ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ προσλήψεις 269 ατόμων προχώρησε τον περασμένο Αύγουστο η εταιρεία Αξιοποίησης Αγροτικής Γης- ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., μόλις έναν μήνα πριν από την προκήρυξη των Εθνικών Εκλογών, στις 4 Σεπτεμβρίου του 2009.

Στις αρχές Αυγούστου του 2009 μέσω της ιστοσελίδας της ΑΓΡΟΓΗ έγινε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή βιογραφικών. Ο πίνακας προσλήψεων συντάχθηκε από 3μελή επιτροπή αξιολόγησης που συστήθηκε για τον σκοπό αυτόν και επικυρώθηκε από το ίδιο το Δ.Σ. της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι υπέγραψαν τότε συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μπατζελή τον περάσμενο Νοέμβριο προχώρησε στην αντικατάσταση του προεδρείου της εταιρείας ενώ σε ανακοίνωσή της τόνιζε πως «με Διαφάνεια, Αποτελεσματικότητα και Κοινωνική Λογοδοσία προχωράμε με γοργά βήματα στη προσπάθεια επίλυσης των ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο». Εντός των επόμενων ημερών ο συγκεκριμένος φορέας αναμένεται να καταργηθεί, καθώς θα τεθεί σε ισχύ ειδική διάταξη του νόμου, που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης για την «Κατάργηση, Συγχώνευση Υπηρεσιών, Οργανισμών και φορέων του Δημοσίου Τομέα» και οι εν λόγω υπάλληλοι θα απολυθούν.

Η καταγγελία των συμβάσεων εργασίας θα αφορά τους 269 από τους 340 υπαλλήλους της εταιρείας, καθώς για τους 70 υπαλλήλους υπάρχει πρόβλεψη μετάταξής τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

  • Υπενθυμίζεται ότι η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1998 με τον νόμο 2637/1998 και με σκοπό την αξιοποίηση της αγροτικής γης και τη βοήθεια των αγροτών.
  • Το σκάνδαλο της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.
με ονοματεπώνυμα. Τα διπλανά έγγραφα- που παρουσίασε χθες ο Θόδωρος Πάγκαλος στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Μega»- δείχνουν ανάγλυφα το όργιο ρουσφετολογίας από υπουργούς και στελέχη της Ν.Δ. παραμονές εκλογών. Στην πρώτη στήλη αναγράφεται ο «αιτών» το ρουσφέτι, στη δεύτερη στήλη το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου για πρόσληψη, στην τρίτη η θέση για την οποία προορίζεται και στην τέταρτη ο τόπος διορισμού. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους... αξιοκρατικά προσληφθέντες είναι παιδιά και συγγενείς στελεχών της Ν.Δ., συνδικαλιστών, αγροτοσυνδικαλιστών, δημάρχων και διευθυντών υπουργείων. Οπως είπε ο κ. Πάγκαλος, μεταξύ των προσληφθέντων είναι ο οδηγός του κ. Χατζηγάκη, γυμναστής και εισαγωγέας καφέ, ένας κομματάρχης του κ. Χατζηγάκη, ιδιοκτήτης μπαρ στα Τρίκαλα, ένα στέλεχος του γραφείου του πρώην υπουργού κ. Μπασιάκου και άλλοι. [Αντώνης Καραγιαννάκης, ΤΑ ΝΕΑ: Τρίτη 6 Ιουλίου 2010]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου