Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Μήνυμα Παπανδρέου για κοινωνική αλληλεγγύη

Τη σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης «σε μια εποχή οικονομικής στενότητας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην Β' Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης Αθήνας.

Ανέφερε ότι είναι σημαντικό "να σταθούμε δηλαδή δίπλα στον αδύναμο, σε αυτόν που έχει ανάγκη, σε αυτόν που έχει προβλήματα, πόσο μάλλον στους χρήστες ναρκωτικών, κάτι που αφορά τόσες οικογένειες, τόσες γειτονιές της χώρας μας, κάτι που, τελικά, μας αφορά όλους".

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και συνομίλησε με τη Διοίκηση, τους εργαζόμενους, καθώς και με άτομα που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Υποκατάστασης της Μονάδας.

Σχετικά με το πρόβλημα των ναρκωτικών, ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι αποτελεί "μεγάλο κοινωνικό ζήτημα και, δυστυχώς, και σε αυτό το θέμα, είμαστε ουραγοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

Δεσμεύτηκε να παρακολουθεί προσωπικά "τον συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων, ώστε πολύ σύντομα, μέχρι το τέλος του έτους, να έχουμε σημαντική μείωση σε ένα μεγάλο πρόβλημα, που είναι η λίστα αναμονής τόσων ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν τη θεραπεία, θέλουν να μπουν στο πρόγραμμα υποκατάστασης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου