Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Παπανδρέου: H Έλλη Παππά τίμησε την πατρίδα

  • Αποχαιρετούμε μια αγωνίστρια της αντίστασης δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο της Έλλης Παπά:

Αποχαιρετούμε μια αγωνίστρια της αντίστασης εναντίον όσων επιβουλεύονται την ελευθερία και την ανεξαρτησία του λαού, των αγώνων για την δημοκρατία, την δικαιοσύνη και την ισότητα των ανθρώπων.

Ο αποχαιρετισμός μας όμως, δεν σημαίνει αποχωρισμό όσων δίδαξε με την ζωή και την δράση της από τα χρόνια της κατοχής έως την αυγή του 21ου αιώνα.

Η προσωπική της ιστορία ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα.

«Απελευθέρωση, Δεκεμβριανά, προσπάθειες ανασυγκρότησης της Αριστεράς και της Δημοκρατίας, οι πρώτες εκλογές, ο ερχομός του μεγάλου έρωτα, η καταδίκη σε θάνατο μαζί με τον Μπελογιάννη», όπως έγραψε η ίδια, η αντιδικτατορική της δράση και οι αγώνες της για μια σύγχρονη δημοκρατική Αριστερά, αποτυπώνουν τις στιγμές μιας ζωής που ταυτίστηκε με την ηρωική και ταυτόχρονα επώδυνη μεταπολεμική ιστορία του Ελληνικού λαού.

Η Έλλη Παπά ήταν πνεύμα ανήσυχο, κριτικό και πάντα νεανικό, όπως φαίνεται και από το πλούσιο συγγραφικό έργο και τις μελέτες της. Δεν δίστασε να ανοίξει νέους δρόμους, να αναζητά νέες ιδέες και να χαράζει τα δικά της φωτεινά μονοπάτια, παραμένοντας πιστή στις αρχές, στις αξίες και τις ιδέες της.

Τίμησε την πατρίδα με την παρουσία και την διαδρομή της. Θα την τιμούμε πάντα.

Στους οικείους της εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου