Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Όλι Ρεν: Με εισοδηματικά κριτήρια τα επιδόματα ανεργίας

Την περικοπή του επιδόματος ανεργίας ή άλλων κοινωνικών επιδομάτων σε περίπτωση που ο δικαιούχους διαθέτει περιουσιακά στοιχεία επιβεβαίωσε ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα οικονομίας, Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή. Πρόκειται για το ήδη προαναγγελθέν μέτρο από την αναθεώρηση του Μνημονίου στα τέλη του 2010.
 
Το Μνημόνιο προβλέπει εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ από «Επιδόματα ανεργίας με κριτήριο τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε διευκρίνηση για το πως προσδιορίζεται ο όρος ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης, κάτι για το οποίο δεν απάντησε ο Όλι Ρεν και αναμένεται να εξειδικευθεί με αποφάσεις της κυβέρνησης.
Στην απάντησή του ο κ Ρεν αναφέρει ότι για το 2012 το ποσό των περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ θα προκύψει «από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων βάσει των οποίων χορηγούνται επιδόματα ανεργίας και άλλα κοινωνικού χαρακτήρα επιδόματα που σχετίζονται με την ανεργία”.
Τονίζει ακόμα πως “θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αναμενόμενο ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσε να εξοικονομηθεί εάν βελτιωθεί ο μηχανισμός βάσει του οποίου πραγματοποιείται ο έλεγχος των περιουσιακών και εισοδηματικών στοιχείων ή με την καλύτερη στόχευση και την δικαιότερη επίδραση του συστήματος των κοινωνικών επιδομάτων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου