Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

«Δεν μπλοφάρω, δεν δραπετεύω» δηλώνει ο Γ.Παπανδρέου για τις πρόωρες κάλπες

«Έτοιμος να με κρίνουν ξανά οι πολίτες»
Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου
«Δεν μπλοφάρω, δεν δραπετεύω από τα προβλήματα, δεν υπολογίζω την υστεροφημία, μπροστά στις επιτακτικές ανάγκες και το μέγεθος των προκλήσεων», τονίζει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην RealNews και χαρακτηρίζει «αστεία πράγματα» τις αιτιάσεις ότι έχει επιλέξει στρατηγική εξόδου, όπως ο Κώστας Καραμανλής.

«Έδωσα και δίνω όλο τον εαυτό μου για να αποφύγει η χώρα μου την χρεοκοπία, ανέλαβα ιστορικές ευθύνες, με πολλή περίσκεψη, αλλά χωρίς ποτέ να δειλιάσω», αναφέρει ο κ. Παπανδρέου και δηλώνει έτοιμος να τον κρίνουν ξανά οι πολίτες, όποτε χρειαστεί.

Υπογραμμίζει ότι, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και προσθέτει πως «ήττα» για τον ίδιο είναι να μην μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στη μάχη για την αλλαγή της Ελλάδος. Σημειώνει, ωστόσο, ότι το ενδεχόμενο προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία δεν θα εξαρτηθεί από ένα μεμονωμένο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά από το αν η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο.

«Έχουμε χρέος να μην καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτικών πρακτικών», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός και τονίζει ότι «η σωτηρία της χώρας είναι υπόθεση του λαού και όχι κάποιας πεφωτισμένης πολιτικής ελίτ».

«Παρά τρίχα γλιτώσαμε τη χώρα από τον εφιάλτη της χρεοκοπίας. Με τις προσπάθειες και τις θυσίες όλων, βαδίζουμε σταθερά στο δρόμο της σωτηρίας και της αναμόρφωσης. Αν η πορεία αυτή αμφισβητηθεί, είναι παραπάνω από υπαρκτός ο κίνδυνος να υπονομευθούν οι θυσίες των Ελλήνων, η σημερινή σταθερότητα και το ομαλό μέλλον της χώρας», δηλώνει ο Γ.Παπανδρέου.

Εκτιμά ότι το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και τονίζει ότι η «χώρα έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και θα τις φέρει σε πέρας, χωρίς να λογαριάζουμε το δήθεν πολιτικό κόστος. Το 2013 η κατάσταση στη χώρα θα είναι πολύ καλύτερη και θα έχουμε μπει και πάλι σε αναπτυξιακή τροχιά».

«Δεν υπάρχει πιθανότητα υπογραφής νέου μνημονίου, απλούστατα γιατί δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο», αναφέρει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «Αν συνεχίσουμε αταλάντευτοι, χωρίς παλινωδίες και πισωγυρίσματα, το 2013, με τη λήξη του μνημονίου, η Ελλάδα θα είναι μια χώρα όπως οι άλλες, που θα δανείζεται πια μόνο από τις αγορές για να ικανοποιεί της δανειακές της ανάγκες».

Ο Γ. Παπανδρέου αποδίδει στον Αντώνη Σαμαρά διγλωσσία, γιατί «άλλα λέει μέσα και άλλα έξω», επικρίνει τα κόμματα της Αριστεράς ότι «εγκλωβίζονται σε λογικές μικροκομματικής αντιπαράθεσης, στείρας άρνησης της πραγματικότητας και κάθε συνεργασίας», ενώ στον Γ.Καρατζαφέρη, αναγνωρίζει ότι «συντάχθηκε υπεύθυνα για τη σωτηρία της χώρας», παρότι, όπως αναφέρει, «μας χωρίζουν καθοριστικής σημασίας πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές σε πολλά θέματα».

Τέλος, ο Γ.Παπανδρέου, αναφερόμενος στα θέματα διαφάνειας, τονίζει ότι «λάβαμε και λαμβάνουμε επιπλέον νομοθετικά μέτρα για τη διαφάνεια στον δημόσιο βίο της χώρας, από το πραγματικό ‘πόθεν έσχες’, έως τον νόμο ‘διαύγεια’ στο Διαδίκτυο. Στη Βουλή, συγκροτούμε πραγματικές Εξεταστικές Επιτροπές, προκειμένου να διερευνηθούν και αποδοθούν ευθύνες, όπου και σε όποιους, αυτές υπάρχουν».

* «Πιστεύω ότι το βράδυ των εκλογών, όπως πάντα, όλοι θα δηλώνουν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Εγώ έχω την αίσθηση ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, εφέτος ή του χρόνου, αλλά μπορεί να κάνω λάθος» δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Απαντώντας σε όσους μιλούν για «μπλόφα» του κ. Παπανδρέου, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε στο Πρώτο Θέμα: «Ο πρωθυπουργός ό,τι είπε το εννοεί. Μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια. Δεν πρόκειται ούτε για λόγια παραπλάνησης, ούτε για κινήσεις εντυπωσιασμού. Πρόκειται για αποφάσεις εθνικής ευθύνης».

«Στην κυβέρνηση πίστευαν ότι θα κάνουν 'περίπατο' επειδή η ΝΔ υπέστη βαριά ήττα στις εθνικές εκλογές με 11 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ! Τώρα, όμως διαπιστώνουν ότι οι εκλογές είναι ντέρμπι και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός θέτει εκβιαστικά διλήμματα στους ψηφοφόρους απειλώντας με πρόωρες εκλογές. Εμείς, λοιπόν, λέμε πως ο λαός θα πρέπει να προσέλθει στις κάλπες και να δώσει απάντηση στα εκβιαστικά διλήμματα και στις γκαιμπελίστικες μεθόδους που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να τον ποδηγετήσει» δήλωσε γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος. [Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου