Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Επαναξιολογούνται τα εξοπλιστικά προγράμματα

  • Την έναρξη της διαδικασίας επαναξιολόγησης του εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.


Μιλώντας κατά τη διάρκεια της πρώτης δημόσιας συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, έκανε επίσης γνωστό ότι η πρότασή του για τη δημιουργία υποεπιτροπής, με αντικείμενο την υποβολή εκθέσεων για τους εξοπλισμούς, έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο της Βουλής. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη αναδιάρθρωσης των αρμοδιοτήτων, όσον αφορά στην αμυντική βιομηχανία, ώστε να επανέλθουν υπό την εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Όπως σημείωσε, αυτή τη στιγμή το υπουργείο Άμυνας έχει την εποπτεία μόνο των "Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων" και το Δημόσιο έχει της ΕΑΒ και της ΕΛΒΟ, παρότι το μάνατζμεντ έχει περάσει σε ιδιώτη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής ότι θα επισκεφτεί την Κύπρο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Δήλωσε ακόμη ότι θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα, σε συνεργασία με την υπουργό Περιβάλλοντος, νέα πολιτική για τα στρατόπεδα. Όσον αφορά, τέλος, στη σταδιακή και όχι άμεση κατάργηση της θητείας σε Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό, σημείωσε ότι οφείλεται στην πολυπλοκότητα των συστημάτων, που χειρίζονται τα δύο Όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου