Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Διεγράφη η Λούκα Κατσέλη μετά την αρνητική ψήφο της στο άρθρο «37»

Με τη φράση "Αδυνατώ να ψηφίσω το άρθρο 37, ως έχει μέχρι στιγμής" η Λούκα Κατσέλη προανήγγειλε το απόγευμα της Πέμπτης την αρνητική της ψήφο στο επίμαχο άρθρο του πολυνομοσχεδίου που αφορά την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων. Πράγματι, στις 9.00 το βράδυ η κυρία Κατσέλη καταψήφισε το άρθρο γεγονός που οδήγησε στην άμεση διαγραφή της. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση 
Διεγράφη η Λούκα Κατσέλη μετά την αρνητική ψήφο της στο άρθρο «37»  
Αιτιολογώντας την απόφασή της, η κυρία Κατσέλη υποστήριξε ότι νομοθετείται ένα επικίνδυνο εργασιακό γεγονός που ουσιαστικά, όχι απλώς παγώνει, αλλά καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις.
Η πρώην υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι κατανοεί την ευθυνη των βουλευτών να στηρίξουν την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις και επεσήμανε ότι για τον ίδιο λόγο ψήφισε υπέρ του πολυνομοσχεδίου επί της αρχής.
Εξήγησε ωστόσο τους λόγους για τους οποίους αντιτίθεται στο άρθρο 37, όπως έχει δηλώσει επανηλλειμένα τις τελευταίες ημέρες.
Μεταξύ άλλων, τόνισε πως η κατάργηση της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης σε συνδυασμό με το πάγωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων οδηγούν σε ύφεση, δεν βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και δεν καταπολεμούν την ανεργία.
Προέβλεψε μάλιστα πως αυτές ρυθμίσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα μια γενικευμένη και ανεξέλεγκτη μείωση μισθών, που θα αφαιρέσει πολλά δισ. ευρώ από την ελλληνική οικονομία. "Και μετά θα έρθει η τρόικα να μας ζητάει νέα μέτρα γιατί δηθεν δεν πιάσαμε τους στόχους" πρόσθεσε.
Μάλιστα, η κυρία Κατσέλη υποστήριξε πως οι κλαδικές συμβάσεις δεν παγώνουν απλώς, αλλά ουσιαστικά καταργούνται, ενώ αμφισβήτησε αν σε μεταγενέστερο στάδιο θα εξακολουθήσει να υπάρχει και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Νομοθετούμε ένα επικίνδυνο εργασιακό γεγονός, συμπλήρωσε και καταλήγοντας, πρότεινε να δοθεί μια δίμηνη παράταση της διευθέτησης των θεμάτων του άρθρου 37 και αυτά να ρυθμιστούν μετά από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου