Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Κυβέρνηση: Οσοι μιλούν για αναδιάρθρωση καταστροφολογούν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε τον Χρ. Παπουτσή για την Κερατέα και υποσχέθηκε διάλογο με τους κατοίκους για τον ΧΥΤΥ
Κυβέρνηση: Οσοι μιλούν για αναδιάρθρωση καταστροφολογούνΗ κυβέρνηση διέψευσε για μια ακόμη φορά τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους όσο και τις σχετικές δηλώσεις υπουργού που δημοσιεύθηκαν ανωνύμως σε γερμανική εφημερίδα. «Δεν μας αφορούν, εμείς συνεχίζουμε και υλοποιούμε το έργο μας, βάζουμε στόχους φιλόδοξους αλλά άκρως ρεαλιστικούς, δεν μας αφορά τίποτε άλλο και με την πορεία της χώρας μας δίνουμε απάντηση σε όσους καταστροφολογούν εδώ και ενάμιση χρόνο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Επιτρόπου Όλι Ρεν, με τις οποίες «άφησε ανοιχτό παράθυρο για αλλαγή των όρων του μνημονίου», ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη και καμία τέτοια απόφαση».

Αντίθετα, είπε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε και με τις αποφάσεις της 11ης Μαρτίου και της 25ης Μαρτίου βελτίωσε τους όρους της συμφωνίας για το μνημόνιο και συμπλήρωσε ότι δεν την αφορούν «όλα τα άλλα σενάρια, θετικά ή αρνητικά, που ακούγονται».

Για το εάν ισχύει, ότι Έλληνας υπουργός μίλησε σε γερμανική εφημερίδα και τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «συνεντεύξεις από "ανώνυμο Έλληνα υπουργό" ή δηλώσεις που πλανώνται στον αέρα ή σενάρια καταστροφολογικά. εμείς τα απορρίπτουμε» και ότι «δεν μας αφορούν οι φήμες περί ανωνύμου υπουργού που είπε "αυτά και τα άλλα"».

«Εάν η εφημερίδα που τα δημοσιεύει έχει να μας πει περισσότερα στοιχεία, πραγματικά να τα δεχτούμε και να βγει αυτός ο υπουργός που υποτίθεται ότι τα είπε και να δικαιολογήσει και την άποψή του», συνέχισε και πρόσθεσε ότι «όσο παραμένουν ανώνυμα, τότε για εμάς δεν έχουν καμία ισχύ, το αντίθετο, εξυπηρετούν τα σενάρια καταστροφολογίας και σε κάτι τέτοιο είμαστε άκρως απέναντι».


Σχετικά με τις εξελίξεις στην Κερατέα χαρακτήρισε θετική την ανακωχή που συμφωνήθηκε, επισημαίνοντας ότι έχει αποκλιμακωθεί η ένταση, αποκαθίσταται η ειρήνη και η οικονομική ζωή στην περιοχή και ότι «κυρίως αυτό γίνεται στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου».

Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε ότι δεν αλλάζει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου, δεν αλλάζει ο νόμος βάσει του οποίου υλοποιείται το έργο και πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου, αποφασίστηκε να συζητηθούν με τους κατοίκους, διάφορους φορείς και τα αρμόδια υπουργεία, σχέδια ώστε λεπτομέρειες της υλοποίησης να γίνουν καλύτερες».

Αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης και η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη δεν ενημερώθηκαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή για την υπόθεση της Κερατέας, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι κάθε υπουργός δρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του σχεδίου της κυβέρνησης είναι συλλογική απόφαση και πως ο καθένας υλοποιεί το μέρος που του αναλογεί.

«Η κυβέρνηση δρα συλλογικά και εννοείται ότι σε ένα τέτοιο έργο ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος», τόνισε και είπε ότι «ο κ. Παπουτσής χειρίστηκε το μέρος του θέματος που τον αφορούσε ως προς την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων μετά την αποχώρηση των κατοίκων από τα μπλόκα» και πως «όλα τα υπόλοιπα θα συζητηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς».

Ακόμη, για το εάν ο κ. Παπουτσής υποσχέθηκε έστω και προσωρινή αναβολή του έργου, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα αναβολής του έργου», ότι δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό και πως «λεπτομέρειες μπορούν να συζητηθούν, ώστε και το έργο να γίνει αλλά με έναν τρόπο που θα βρίσκει σύμφωνη και την τοπική κοινωνία».

«Τις μελλοντικές αντιδράσεις δεν μπορούμε να τις προβλέψουμε, όμως το έργο της κυβέρνησης θα προχωρήσει, υπάρχει νόμος και απόφαση της κυβέρνησης. Από εκεί και πέρα βρέθηκε ένας τρόπος να εκτονωθεί η κατάσταση και κάποιες λεπτομέρειες του σχεδίου μπορούν να συζητηθούν, όπως ως προς τον φορέα διαχείρισης», ανέφερε.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα με τις δηλώσεις Πάγκαλου δήλωσε ότι η κυβέρνηση συμμερίζεται τη δήλωσή του πως δεν έδωσε πουθενά συνέντευξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου